Rózsaszín sajt

Minden, amit a Rózsaszín sajt c. magyar romantikus vígjáték elő- és utóéletéről tudni akarsz.

Werkképek #2

2009.08.07. 13:36 :: tothbarna

Nagy Imre kellékes éppen filmbeli unokatesóim titkos marihuána ültetvényéhez szállít anyagot. (jól látjátok: egy sajtüzem raktárában) Örök probléma e tiltott növény filmbeli megjelenítése: jellegzetes formáját már mindenki jól ismeri (ha más nem: trikókról vagy karkötőkről), tehát ha mondjuk paradicsomleveleket tesz az ember a díszletbe, az gagyi. Ugyanakkor beszerezni igazi cuccot nyilván illegális, illetve ki az a hülye, aki ekkora értéket bízna a híresen link és romboló filmesekre. Ezért marad a hasonló formájú, ám hatástalan hím növényű vadkender, illetve a közönséges utcai kender, ami gaz. 

A két férfi elöl az úgynevezett "hangosztály", azaz a mikrofonos (balra: Stella Szabolcs) és a hangmérnök (jobbra: Kőporosy János). Mivel mindketten végtelenül szerény, de annál nagyobb tudású szakemberek (ez a két tulajdonság egyébként igen gyakran összefügg), sosem mondanák el, amit én most elmondok. Szabolcs munkáját (egy csapat részeként) már díjazták Oscarral (a Gladiátort csinálta végig), Kőporról pedig Peter Greenaway is elismerő szavakkal nyilatkozott. Hát ilyen csapatom volt nekem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rozsaszinsajt.blog.hu/api/trackback/id/tr671281406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása